Στην αστική δημοκρατία οι θεσμοί του κράτους υποτάσσονται σε εγκληματικά κυκλώματα και παραπολιτικές συμφωνίες- Η περίπτωση αμπελοπούλια

Η απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης να διακοπεί κάθε συνεργασία με ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της λαθροθηρίας , αλλά και συνάμα η παρεμπόδιση του έργου τους με απειλές και μηνύσεις, λήφθηκε μετά από εκβιαστικές παρεμβάσεις κομματικών στελεχών της κυβερνητικής παράταξης.. Η «φιλοευρωπαϊκή μας» κυβέρνηση αποφάσισε για χάριν της εξυπηρέτησης των κομματικών της συμφερόντων να υποχωρήσει στην απαίτηση για χαλάρωση της εφαρμογής του νόμου.

Αυτή η καταστροφική για το περιβάλλον και τα προστατευόμενα είδη απόφαση, απειλεί άμεσα την φυσική πανίδα του νησιού αλλά ταυτόχρονα κάνει και πλάτες στο οργανωμένο έγκλημα.

Είναι γνωστό ότι η παγίδευση πτηνών με τη χρήση δικτύων και ξόβεργας, έχει μετατραπεί σε μια καλά οργανωμένη επιχειρήσει εκατομμυρίων ευρώ. Υπολογίζεται από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ότι το κέρδος από την δραστηριότητα αυτή ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.Τα πτηνά, παγιδευμένα για ώρες, οδηγούνται σε βασανιστικό θάνατο από εξάντληση και αφυδάτωση. Οι πρακτικές αυτές, εκτός από παράνομες με βάση την κυπριακή νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα πτηνά, είναι εντελώς απάνθρωπες και βάρβαρες.

‘Όμως το κράτος ενώ ακολουθεί ευχαρίστως επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζητούν την φτωχοποίηση του λαού με μνημόνια, αγνοεί αυτές που αφορούν την ποιότητα διαβίωσης μέσω και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στηρίζουμε τους ακτιβιστές που αγωνίζονται για την προστασία των αμπελοπουλιών και των άλλων προστατευμένων ειδών και ζητάμε ταυτόχρονα την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού στην Κύπρο.

Καμιά υποχώρηση στην μαφία των αμπελοπουλιών

Αδιάκοπος  Ανυποχώρητος Αγώνας

για την σωτηρία της γης και για την κοινωνική ελευθερία

Συσπείρωση Ατάκτων

30-5-2013