Aνακοίνωση “συσπείρωσης ατάκτων” 15/01/2013 για την παρουσία του ΕΛΑΜ στη Φανερωμένη :

Το ΕΛΑΜ σε μια επίδειξή προεκλογικού κομπλεξισμού καλεί σε πορεία προς την εκκλησία Φανερωμένης την Τρίτη 15/01/13

Οι εκλογές πλησιάζουν και ενώ η καπιταλιστική κρίση οργιάζει το σενάριο της ασυδοσίας αναρχικών και αλλοδαπών που ασελγούν εις βάρος του ιστορικού ναού φαίνεται να πουλά, υποβασταζόμενο από τα media που μιλούν συχνά τελευταία για γνωστούς άγνωστους παραβατικούς που λυμαίνονται την πλατεία.

Για μας η κάθε συνάντηση με ανθρώπους που διακηρύσσουν την κατηγοριοποίηση του ανθρώπου βάση χρώματος εθνικότητας και θρησκείας, αποτελεί ανοικτή πρόκληση, πόσο μάλλον όταν αυτή η συνάντηση παίρνει θέση στην Φανερωμένη, ένα χώρο που ο κόσμος του τον καθιέρωσε ως έδαφος ελεύθερης κοινωνικής δράσης απαλλαγμένο από οποιαδήποτε ρατσιστικά και εθνικιστικά σύνδρομα.

Το ΕΛΑΜ ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών ομοϊδεατών του επιδίδεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που στόχο έχει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ενόψει εκλογών. Σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης και αμφισβήτησης των πολιτειακών θεσμών, το πλασάρισμα της ιδέας του εσωτερικού εχθρού των και των «εθνικών ιδεωδών» στόχο έχει τους απογοητευμένους και χτυπημένους από την κρίση ψηφοφόρους, αυτούς που ψάχνουν για τους φταίχτες της δυστυχίας τους. Είναι ακριβώς η ίδια γκεμπελική μέθοδος που χρησιμοποίησε το ναζιστικό καθεστώς για να εξουδετερώσει τους αντιφρονούντες και να αναρριχηθεί «δημοκρατικά» στην εξουσία.
Είναι γι’ αυτό τον λόγο, που ο κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να σταθεί εμπόδιο στις μεθοδεύσεις τους…

Συσπείρωση Ατάκτων