Για την επίθεση εναντίον του Κουρδικού πολιτιστικού κέντρου

Παρασκευή, 15 Φεβράρη στη Λεμεσό. Kούρδοι πραγματοποιούν πορεία για τον φυλακισμένο  ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Τρεις Κύπριοι σε αυτοκίνητο άρχισαν να προκαλούν, με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να αντιδράσουν. Μετά από εμπλοκή των δυνάμεων καταστολής οι τρεις απομακρύνθηκαν. Ωστόσο  μετά το τέλος της πορείας  100  ροπαλοφόροι  επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ στο πολιτιστικό κέντρο “Θεόφιλος¨των  Κούρδων . Παρά την άμεση αντίδραση  των Κούρδων  το πολιτιστικό κέντρο υπέστη  σοβαρές ζημιές.

Ακόμη μια απλή επανάληψη της δεδομένης καταδίκης μας και της βαθύτατης απέχθειας μας προς τέτοια φασιστικά φαινόμενα και υποκείμενα σίγουρα δεν είναι αρκετή. Γιατί οι πράξεις είναι  αυτές που μετράνε πλέον και όχι τα λόγια.

Είτε  η επίθεση  έγινε από “απλούς” χούλιγκαν είτε από μια οργανωμένη φασιστική ή εθνικιστική συμμορία  είτε από συνδυασμό όλων αυτών το συμπέρασμα είναι ένα: Βρισκόμαστε  μπροστά σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας. Το φασιστικό δηλητήριο των νεοναζί, συνεπικουρούμενο  από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς και την εκκλησία, διαχέεται γοργά σε μια κοινωνία κρίσης και παρακμής η οποία είναι έτοιμη να δεχτεί το όποιο  κυνήγι στηθεί εναντίων πιθανών ή απίθανων  “ανταγωνιστών”.

Δεν θα κάνουμε ότι ξαφνιαζόμαστε. Το φαινόμενο είναι γνωστό και επαναλαμβανόμενο σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας.

Σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού όπως αυτές που ζούμε,  οι περιθωριοποιημένοι και απροστάτευτοι πρόσφυγες μετανάστες άνεργοι άστεγοι κλπ στοχοποιούνται  από τους κυριάρχους ως οι εσωτερικοί παράγοντες της κρίσης αποπροσανατολίζοντας  την κοινωνία  από τους πραγματικούς υπαίτιους για την πείνα, την ανέχεια, την εξαθλίωση και τις μνημονιακές συμβάσεις .

Είναι και για αυτό το λόγο άλλωστε που όλοι οι παράγοντες του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, δρώντας  ως εγκάθετοι των καπιταλιστών, προωθούν άμεσα ή έμμεσα τον ρατσισμό και εθνικισμό.

Εμείς δηλώνουμε ξανά:

Η απάντηση στη φασιστική βαρβαρότητα μπορεί και πρέπει να είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, ντόπιων και «ξένων». Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Να αυτο-οργανωθούμε μαζί στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, στις πόλεις μας. Μαζί να διαλύσουμε τον φασιστικό καρκίνο αλλά και τον κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο της ανθρωπότητας που ονομάζεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΑΚΤΩΝ  20-2-2012