Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην ρατσιστική στοχοποίηση και την αστυνομική βία

Η αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον του Αφρικανού πρόσφυγα προκαλεί την οργή, αλλά και την εγρήγορση μας. Ο Ράμπο της ΜΜΑΔ ήξερε καλά την λαβή του. Εξουδετέρωσε στο άψε σβήσε το “δημόσιο κίνδυνο”, όπως εκπαιδεύτηκε.

Να ξαναπούμε λοιπόν και με αυτή την ευκαιρία ότι ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους δεν ενεργεί μόνος. Υλοποιεί τις επίσημες πολιτικές. Και οι μετανάστες παρουσιάζονται πλέον να είναι “οικονομικά ζημιογόνοι” και στοχοποιούνται ως “υπαίτιοι της κρίσης”. Είναι τα εξιλαστήρια θύματα ενός προβληματικού και σε κρίση συστήματος. Καθώς όμως η ανεργία θα αυξάνεται, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ντόπιοι και ξένοι, θα χάνουν μαζί με τη δουλειά τους και το δικαίωμα στην ζωή.

Ο διαχεόμενος ρατσισμός από τις υπηρεσίες του κράτους και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους απέναντι σε κάθε δικαιούχο διεθνούς προστασίας ή δημοσίου βοηθήματος, καθώς επίσης και η εκ των προτέρων στοχοποίηση του ως “κλέφτη” και “χαραμοφάη”, αποκαλύπτει περίτρανα ότι το κράτος και σε αυτή την συγκυρία, θα ενεργήσει ως τσιράκι των ελίτ, “εξοικονομώντας δημόσιους πόρους” προς όφελος της επιβίωσης του καπιταλισμού. Και αυτή η “εξοικονόμηση” θα στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Συμμετέχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυριακής ενάντια στην ρατσιστική στοχοποίηση και την αστυνομική βία και καλούμε όλους και όλες να κάνουν το ίδιο.

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 11 π.μ., στον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ

– Προσυγκέντρωση στις 10.30 στον Μανώλη –

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συσπείρωση     Ατάκτων

Λευκωσία 6 / 12 / 2013

http://www.youtube.com/watch?v=ZnuYU36pcWk