ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δε χωρά αμφιβολία πως οι μέρες που διανύουμε είναι ιστορικής σημασίας τόσο για την πρωτοφανή σκληρή επίθεση που δέχεται ο Κυπριακός λαός, σε συνέχεια του ντόμινο της καπιταλιστικής κρίσης, όσο και για το μεγάλο στοίχημα των εργαζομένων να ανατρέψουν την πολιτική βαρβαρότητα. Με ιστορικό ορόσημο την 16η του Μάρτη γινόμαστε μάρτυρες εξελίξεων που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κατεύθυνση της εξόντωσης της Κυπριακής οικονομίας και των λαϊκών κεκτημένων.

Στις 16 του Μάρτη ανακοινώνεται το κούρεμα των καταθέσεων και ακολουθεί γενικευμένο σοκ, κλιμακούμενες συγκεντρώσεις, το «όχι» της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και το «ναι» κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου σε εναλλακτικά πλάνα για τη διάσωση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών με την ταυτόχρονη επιβάρυνση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή ξεκινά μια χυδαία προπαγάνδα από πλευράς των ιδεολογικών μηχανισμών και των ΜΜΕ για τις προσπάθειες της Τρόικας να «εξυγιάνει» τον «διογκωμένο τραπεζικό τομέα», την «εξαμβλωματική Κυπριακή οικονομία» και τον «άπληστο Κυπριακό λαό». Το ίδιο οικονομικό σύστημα που μέχρι χθες αποτελούσε «πρότυπο» οικονομικής ανάπτυξης και κέντρο αποθήκευσης κεφαλαίων με όρους φορολογικού παραδείσου για το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο, αντιμετωπίζεται   πλέον ως αγκάθι για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επιπλέον οι ίδιοι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια πουλούσαν την εργατική τους δύναμη προς όφελος της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των λίγων, παίρνοντας συχνά παχυλά αλλά πάντα εφήμερα κόκαλα ευημερίας, είναι αυτοί που τώρα καλούνται να πληρώσουν τη φούσκα μιας οικονομίας που διέλυσε την αγροτική παραγωγή και στηρίχθηκε στις χρόνιες συμφωνίες κεφαλαίου και κυβερνήσεων καθώς και στις κοινωνικές συμμαχίες με κομμάτια του συνδικαλισμού για να μετατρέψει την Κύπρο στο χρηματοοικονομικό κέντρο των τριών Ηπείρων.

Σε αυτή τη συγκυρία, η ΕΕ δείχνει απροκάλυπτα τον ολοκληρωτικό, ληστρικό της ρόλο συνιστώντας την παράκαμψη της Κυπριακής Βουλής για την επικύρωση της απόφασης του eurogroup, το μεγάλο κεφάλαιο συγκρούεται παζαρεύοντας την τύχη του τόπου ως προς την οικονομία, τον ορυκτό πλούτο και τη γεωπολιτική θέση της Κύπρου και τέλος η Κυπριακή κυβέρνηση δε διστάζει μόλις λίγες μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές να αλλάξει 180 μοίρες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία εμείς θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι:   Δε χωράν διαχειριστικές λογικές καλυτέρευσης του καπιταλιστικού συστήματος, δε χωράν μετριοπαθείς στάσεις για τον εξόφθαλμο ρόλο της πιο σκιώδους ένωσης συμφερόντων που λέγεται ΕΕ και Ευρώ και εν τέλει δε χωρά ολιγωρία για τη συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού αντικαπιταλιστικού σχεδίου ρήξης και ανατροπής.

Το έλλειμμα ενός τέτοιου σχεδίου είναι δίχως άλλο ορατό και είναι τώρα η μεγάλη αναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα να αρθρωθεί. Τώρα που οι μαζικές απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα λουκέτα και η ανεργία αλλάζουν ριζικά τη ζωή και το μέλλον του κόσμου της εργασίας είναι ανοιχτό στοίχημα αν το μαζικό λαϊκό κίνημα θα καταφέρει να επιβάλλει άμεση έξοδο από την ΕΕ και το Ευρώ, διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου και εν τέλει την απελευθέρωση από τα καπιταλιστικά δεσμά.

Καλούμε συντρόφους ,συντρόφισσες , ομάδες και τάσεις του ριζοσπαστισμού στην Κύπρο στη συγκρότηση ενός  ανυπόταχτου, αντικαπιταλιστικού πολιτικού  και κοινωνικού δικτύου οριζόντιων δομών ,  μακριά και έξω από τις λογικές της διαχείρισης, του “διαταξικού εθνικού αγώνα” και του γραφειοκρατικοποιημένου συνδικαλισμού για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη του ξεσηκωμού και της κοινωνικής εξέγερσης μέχρι τέλους.

     

 1η συνάντηση την Παρασκευή 29- 3- 2013  7.30μ.μ. στην ΚΙΣΑ


        Συσπείρωση Ατάκτων 

        Μαθητική Ομάδα  Σκαπούλα

  Ανένταχτες Συντρόφισσες  και Σύντροφοι 

Λευκωσία 27-3-2014