ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 2013 . ΣΕ ΑΦΟΡΑ !

ΕΥΡΩΠΗ

Σήμερα έγινε παρέμβαση στην Φανερωμένη. Η ευρωπαϊκή επιτροπή είχε εκδήλωση με θέμα
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 2013 . ΣΕ ΑΦΟΡΑ !
Μαζί και με άλλους συντρόφους ανεβάσαμε πανό και μοιράστηκε κείμενο . Παρά το ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα είχαμε και μια συζητησούλλα με την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους η οποία σε εκδήλωση συζήτηση με νέους εξέφρασε ακραίες ρατσιστικές απόψεις για τους μετανάστες χαρακτηρίζοντας τους ¨”παράσιτα που κάθουνται στο κέντρο κράτησης Κοφίνου μέσα στα αίαρ κοντίσιον”…. και πολλά άλλα φαιδρά.

το κείμενο:

Ο μύθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαική Ένωση (ΕΕ) είναι μια διεθνής οργάνωση του κεφαλαίου, μιας ελίτ ανθρώπων (επιχειρηματιών, πολιτικών, τραπεζιτών ανεξαρτήτου εθνικότητας) που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας πίνουν το αίμα. Είναι η ένωση αυτών που μας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα, αυτών που αρπάζουν ότι οι εργαζόμενοι παρήγαγαν με τη δουλεία τους για να δώσουν πίσω μόνο τα ψίχουλα. Σήμερα κρατάνε και τα ψίχουλα.

Η στάση της ΕΕ στην κρίση δεν οφείλεται σε λάθος πολιτικές, ούτε στη διαφθορά. Είναι συνειδητή και έχει στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Έχει στόχο την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ενώ οι πλούσιοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουν, με τον σωματικό και πνευματικό τους κόπο. Άλλοι κάνουν το φαγοπότι και άλλοι πληρώνουν τον λογαριασμό … Αυτή είναι η ΕΕ, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Οι μύθοι της Ευρωπαϊκής ιδέας, του Ευρωπαϊκού οράματος, της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και των «πολιτών» ήταν ο ιδεολογικός μανδύας, με τον οποίο σκέπασαν τον σκοπό ίδρυσης της ΕΕ. Η ΕΕ ιδρύθηκε με σκοπό να αυξηθεί η κερδοφορία των καπιταλιστών και να εκμεταλλευτούν πιο αποτελεσματικά τους εργαζόμενους. H «ευρωπαϊκή ενοποίηση» δεν έγινε προς όφελος των λαών, αλλά για την καλυτέρευση της ανταγωνιστικότητας του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου στην παγκόσμια οικονομία. Δεν έγινε από τα κάτω, στη βάση της αλληλεγγύης των λαών και των αγώνων των ανθρώπων, αλλά από τα πάνω, στη βάση της ανταγωνιστικότητας των αγορών και της ελευθερίας των συναλλαγών.

Το περίφημο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» είναι ο τρόμος της ανεργίας και της φτώχειας, είναι οι μισθοί πείνας, είναι ο εργασιακός μεσαίωνας του 21ου αιώνα. Η περίφημη «παιδεία» που προωθεί είναι η εκμάθηση του πως να χειρίζεσαι την μηχανή, πως να δουλεύεις στο γραφείο, δηλαδή πως να παράγεις κέρδη για τα αφεντικά και υπεραξία για τις αγορές.

Η περίφημη «αλληλεγγύη» της ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο από την κοινή επιδίωξη των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού ενάντια στην αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα των εργαζομένων και όσων αρνούνται να συμβιβαστούν. Τα δικά μας συμφέροντα δεν είναι κοινά με τα συμφέροντα του Κύπριου, Γερμανού, Έλληνα, Βούλγαρου επιχειρηματία, του αφεντικού, αλλά με του Κύπριου, Γερμανού, Έλληνα, Βούλγαρου εργαζόμενου … γιατί στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι. Για τα αφεντικά και την ΕΕ, δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά μόνο νούμερα σε λογιστικά βιβλία και χρηματιστηριακές οθόνες, αντικείμενα στην παραγωγή της υπεραξίας και στη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Το «Ευρωπαϊκό όραμα» δεν είναι τίποτα άλλο από το όραμα των καπιταλιστών. Το όραμα μίας Ευρώπης, όπου οι λαοί της μετατρέπονται σε τροφή για τη μηχανή του κέρδους, όπου οι «πολίτες» της μετεξελίσσονται σε αναλώσιμους μισθωτούς σκλάβους ενός συστήματος που η ουσία του είναι να ευνοεί τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ στην κορυφή της ιεραρχικής οργάνωσης του κυρίαρχου εξουσιαστικού μοντέλου και της ελεύθερης αγοράς που μας πλασάρουν. Το ευρωπαϊκό καπιταλιστικό κεκτημένο είναι αυτό που πρέπει να ανατρέψουμε, αν θέλουμε να ζήσουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε. Να πάρουμε οι ίδιοι τις ζωές μας στα χέρια μας, φτιάχνοντας το δικό μας όραμα. Χωρίς εκμετάλλευση και χωρίς υποταγή, με ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πραγματική ελευθερία.

ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

NO BORDERS, NO NATIONS, AGAINST A EUROPE OF CAPITAL

SINIRSIZ ULUSSUZ, AVRUPA BASKENTINE KARSI