Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο HDP στην Λευκωσία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (HDP) πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Νοεμβρίου στη βόρεια πλευρά της Λευκωσίας, στο πάρκο Kuğulu. Οι βουλευτές του κόμματος έχουν συλληφθεί με φασιστικό τρόπο με εντολή της κυβέρνησης και κατηγορούνται για εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατική προπαγάνδα. Εμείς με την παρουσία τζαι την αλληλεγγύη μας στον κούρδικο λαό τζαι τον δίκαιο αγώνα του, αλλά τζαι στους φορείς των εκδηλώσεων στο βορρά, σπάζουμε για ακόμα μια φορά τα σύνορα που θέλουν τους αγώνες μας διχοτομημένους τζαι τους εθνικισμούς μας ολόκληρους.


Ειδησεογραφική κάλυψη από Διάλογος:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες επικεφαλής και βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στη βόρεια πλευρά της Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση αλληλεγγύης παρευρέθηκαν και μέλη της Συσπείρωσης Ατάκτων, κοινοποιώντας παράλληλα μήνυμα κατά του φασιστικού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και εναντίον του εθνικιστικού διαχωρισμού στο νησί.

15027731_1768587670050231_985597659585382562_n