Κινητοποίηση Global Debout στην Λευκωσία

Η 15η Μαίου 2016 πρέπει να σημαδέψει την ανάδυση μιας παγκόσμιας συνείδησης. Είμαστε το 99% και όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.Οι μαζικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στην Γαλλία στις 31 Μαρτίου ενάντια στην αντεργατική μεταρρύθμιση συνεχίζουν με χιλιάδες κόσμο να συγκεντρώνεται και να καταλαμβάνει δημόσιους χώρους. Μέσα από καθημερινές συνελεύσεις και αυξανόμενη συμμετοχή, οι κινητοποιήσεις έχουν πάρει αυτή τη στιγμή μια μορφή πλήρους απόρριψης ενάντια στο υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης. Μετά απο την άγρια καταστολή ενάντια στους/ις διαδηλωτές/τριες αυτοί/ες συνεχίζουν να αγωνίζονται και καλούν σε παγκόσμιες δράσεις αλληλεγγύης στις 15 Μαίου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός οργανώσεις και κινήματα στην Κύπρο απαντούμε σε αυτό το κάλεσμα με μια εκδήλωση αλληλεγγύης που θα λάβει και τοπικά χαρακτηριστικά.

Στις 15 Μαη, στις 5μ.μ, στην Πλατεία Ελευθερίας καλούμε σε εκδήλωση συμπαράστασης στον Γαλλικό λαό και στο κίνημα Nuit Debout (Όρθια Νύχτα). Καλούμε στην «μεταμνηνονιακή» Κύπρο όλους και όλες που αισθάνονται ότι έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από τα κυπριακά μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Καλούμε όλες εκείνες τις ομάδες και κινήματα που έδωσαν δυναμικές μάχες την προηγούμενη περίοδο, όπως οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στην FBME, κινήματα για την επαναδιεκδίκηση των Κοινών – όπως το Save Akamas και αντίστοιχα κινήματα από το βορρά, να ενωθούμε και δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους Γάλλους αγωνιστές/τριες, να μάθουμε από αυτούς/ές και να προετοιμαστούμε
ενωμένοι/ες ενάντια στις επιθέσεις που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση και το κατεστημένο την επόμενη περίοδο.

Yπογράφουν (προς το παρόν)
Ανεξάρτητος Δρόμος (Bağımsızlık Yolu), Γρανάζι, Εργατική Δημοκρατία, ΝΕΔΑ, Λαϊκή Ενότητα Κύπρου, Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή, Συσπείρωση Ατάκτων.