“Άτε πάλε!” Συμμετέχουμε στην διαδήλωση του Pride στις 13/5

Οι πορείες περηφάνιας είναι για μας πορείες μνήμης για την εξέγερση του Stonewall, για όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για απελευθέρωση των επιθυμιών, των φύλων και των σεξουαλικοτήτων μας. Απελευθέρωση απο καταπιεστικά κανονιστικά συστήματα, απο την πατριαρχία και από τον καπιταλισμό που βίαια εξουσιάζει κι εμπορευματικοποιεί τις ζωές μας, που τις κατατάσσει σε κουτάκια με μόνο σκοπό το κέρδος απο το ροζ χρήμα.

Είναι διεκδίκηση του δημόσιου χώρου, συλλογικά κι αλληλέγγυα, για τους αγώνες ενάντια στον ρατσισμό, την ομοφοβία, την αμφιφοβία, την τρανσφοβία, τον σεξισμό, την ετερο+ομο-κανονικότητα, και ταυτόχρονα τον (όμο)εθνικισμό, το pinkwashing, τον καπιταλισμό, την πατριαρχία, τον μιλιταρισμό, την έμφυλη βία και στον στιγματισμό των οροθετικών και των σεξ-εργατριών. Οι αγώνες αυτοί είναι κοινοί, συναντούνται και διασταυρώνονται μέσα από τις πολλαπλές ταυτότητες μας.

Το Σάββατο, 13 Μαϊου, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Πορεία Περηφάνιας στην βόρεια Λευκωσία, η οποία θα ξεκινήσει από την οδό Dereboyu Suitex, ώρα 17.30 και θα καταλήξει στο Χάνι Lefkeliler. Μια πορεία με σλόγκαν για φέτος «Άτε Πάλε» («Hade Gene»/«Here we Go Again!») μέσα από το οποίο συνεχίζουμε τους αγώνες. Η πορεία αποτελεί μια σειρά εκδηλώσεων από την «Οργανωτική Επιτροπή της 17ης Μαίου», στην οποία συμμετέχουμε φέτος για πρώτη φορά. Μια επιτροπή που λειτουργεί συλλογικά, αυτο-οργανωμένα, στο πλαίσιο ανοικτών συνελεύσεων, αντι-ιεραρχικά και αντι-καπιταλιστικά.

Η πορεία περηφάνιας στο FB: https://www.facebook.com/events/1538740732816335/

antifa λευkoşa, Dayanışma and Syspirosi Atakton