Κοινωνικός Χώρος Kaymakκιν

Website:  kaymakkin.org

Κοινωνικός Χώρος «Το Kaymakκιν»

«Το Kaymakκιν», στην παλιά γειτονιά του Καϊμακλιού*, αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινού χώρου, ανοικτού σε άτομα και ομάδες με στόχο την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική παρέμβαση. Είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης της ανάγκης για ύπαρξη ενός χώρου διακίνησης και ανταλλαγής ιδεών, συνεύρεσης, αλληλεπίδρασης και δικτύωσης ακτιβιστών και ακτιβιστριών στη Λευκωσία.

Είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος και η λειτουργία του στηρίζεται στη βάση της αυτο- οργάνωσης και της συλλογικής δράσης. Κόντρα στην κυρίαρχη λογική της ιεραρχίας και της από τα πάνω άσκησης της εξουσίας, επιμένουμε να φανταζόμαστε και επιχειρούμε να κτίσουμε αμεσοδημοκρατικές και οριζόντιες δομές οργάνωσης. Κόντρα στον καπιταλισμό και το νεοφιλελευθερισμό, οργανωνόμαστε έξω από τα πλαίσια της εμπορευματοποίησης και της λογικής του κέρδους.

«Το Kaymakκιν» είναι ένα πολιτικό εγχείρημα και εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου στην Κύπρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο ελευθερίας, που να παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης ελευθεριακών ιδεών και πραγματοποίησης ριζοσπαστικών δράσεων. Ένα χώρο που αμφισβητεί και αντιμάχεται κάθε μορφής διάκριση. Ένα χώρο όπου μπορούν να ακουστούν οι φωνές όλων όσες/ους ο κυρίαρχος λόγος περιθωριοποιεί, καταπιέζει, αποκλείει.

Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες, προτάσεις και δράσεις ευελπιστώντας να χτίσουμε πυρήνες παράλληλων δομών ξεκινώντας πρωτίστως από τη γειτονιά μας.

* kaymak/καϊμάκκιν: ο αφρός που σχηματίζεται στην επιφάνεια του γάλακτος ή του καφέ όταν βράσει. Το Καϊμακλί πήρε το όνομά του από την τουρκική λέξη Kaymaklı κατά την οθωμανική περίοδο, που σημαίνει χώρος όπου κατασκευάζεται «καϊμάκκιν» ή/και «ξινόγαλον».

Συσπείρωση Ατάκτων